發表於 Shopping

撐本土原創 OL必備靚皮手袋

近年super brand手袋價格就如樓市咁日日升,有時真心想,是否真的有需要花上一整個月的人工,去買一個牌子佔價格90%而質料只佔10%的手袋?其實只要質料好,款式合心意,木土原創的品牌也很值得支持,至少,價格良心,品格也有保證!最近遇上了一個本地原創品牌ENJOY,質料不俗,價錢亦非常合理,最重要是款式眾多,要Trend有trend,適合上班的簡約款式亦有。

ENJOY於上年成立,創辦人眼見香港缺乏本地原創皮具品牌,故創立ENJOY希望給大家多一個選擇,令大家感受本土品牌的新力量。品牌剛成立一周年,更專程請來西班牙著名藝術家Mr. Sergio Saez 合作,將其創意細膩的筆觸手繪放到手袋上,更是全球限量50個,可以在手袋上刻上自己的名字,擁有一個專屬手袋,很珍貴呀!

相比起一些價格貴、但質地一般的本地品牌,ENJOY!於用料上絕不欺場,他們特別選用意大利優質皮革,再加上精湛工藝配以純天然的皮革,個個手袋都係自定設計,百分百「本土」,最重要個款非常易襯,價格又商宜,絕對係個性價比極高的手袋系列!

enjoy-01

由西班牙著名藝術家Mr. Sergio Saez設計的手繪手袋,全球限量50個,好靚呀!

enjoy-02

手袋款式簡約,手工細膩,扣位設計亦見心思。

enjoy-03

enjoy06

OL唔一定只用黑色手袋,顏色夠Sharp嘅手袋可以點綴一下沉悶工作與生活。

enjoy07

款式較causal嘅手袋與背包都齊備,質地亦好good~

男裝都有呀~用來做聖誕禮物送畀男友都好喎~

想睇多啲,可以去佢哋Facebook page 「ENJOY Handbag – HK」呀

Follow our facebook:MissMum HK

Follow my facebook:Zoe的生活日記

 

廣告

作者:

當不成YamaGirl也要當個Yamamami,愛大自然的媽媽,家有一大一小小魔怪,希望小朋友可以在大自然找到快樂童年。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s