發表於 BeautyCookeryHealthyKids未分類

有益好玩親子活動  Kiehl’s Natural Mix Market

暑假已經過咗一大半。暑期班又上完、玩得嘅都已經玩過,仲有咩玩呢?今日MissMum就帶咗MiniMum1去Kiehl’s為慶祝165周年而開設的「Natural Mix Market」,炮製健康美食。

IMG_6954

MissMum已經喺media day 整過165 Quinoa Mix,今次帶埋阿囡就試整第二款Rainbow Smoothies,好味又健康飽肚,課堂大約一小時,整嘢食同時仲可以畀小朋友學到好多健康食物嘅知識!阿囡很滿意,仲不停答老師問題,玩得好開心!

img_6932

每星期都有一款指定健康菜式,分別為「165藜麥纖食 (165 Quinoa Mix)」、「彩虹果昔 (Rainbow Smoothie)」、「意式田園翠麵 (Bolognese Zoodle)」及「綠色盛薈 (Soy Cheese Caesar Salad)」。不過12歲以下小朋友需家長陪同,絕對係一個不錯的親子活動!

 

是次慈善活動籌款目標為港幣五十萬元,以推廣環境教育工作。每完成一道美食,Kiehl’s 會捐港幣20元予綠色力量。場內外更有香料及冰菠蘿小食車作慈善義賣,每款HK$20;同場亦有由本地農莊培植的有機心型及星型青瓜作慈善義賣,每款HK$50,所得收益將全數撥捐綠色力量,為環保出一分力。

 

「Kiehl’s Natural Mix Market」詳情

日期:2016年8月3日至9月1日

時間:星期日至四:11:00am - 9:00pm

星期五及六:10:00am - 10:00pm

地點:銅鑼灣Fashion Walk地下16號舖

參加辦法:歡迎親臨 Kiehl’s「Natural Mix Market」報名(今日仲見到有人到場報名,活動到到9月1日,想玩快啲去報名啦!)

廣告

作者:

天生是個愛美麗的天秤女,嫁人後做埋兩個小孩的母親。明知阿娘唔易做,要做個又型又靚又唔易發火的賢娘就更難。 萬事仍在學習中,共勉之。 #missmumjoanne #ChoiAnya #ChoiDalton

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s