發表於 CookeryShopping未分類

Le Creuset全新Bluebell Purple母親節系列 x 灣仔新店全面睇

Le Creuset灣仔新店終於正式開幕了,今次新店有成2,000呎,有上、下兩層,上層為超靚Cooking Studio,下層就係以彩虹為主題的新店,好大好靚呀!同時仲公布有4位星級名廚強勢加盟Le Creuset Cooking Studio,4月22日亦公開發售Bluebell Purple母親節系列!

LC_WanChai 34a

上年年底Bluebell Purple一出,立即全城哄動,幾間shop更大排長龍~故LC特別於母親節加推4款Bluebell Purple煲,包括有花花煲(係配花花Knob架!)、單柄Saucepan(都係有花花Knob)、22cm黑裡媽咪同26cm黑裡媽咪,Bluebell Purple粉絲要密切留意呀!

LC_WanChai 71a

Bluebell Purple花形鑄鐵鍋(花形鍋蓋頭) 建議零售價 $3,698 限定價 $2,480 (灣仔店優先發售,限定100套)

LC_WanChai 70a

Bluebell Purple單柄鑄鐵鍋(花形鍋蓋頭)建議零售價 $2,808 限定價 $1,680(灣仔店優先發售)

LC_WanChai 36a

Bluebell Purple 22厘米深底鑄鐵鍋 建議零售價 $2,988 限定價 $1,938

LC_WanChai 35a

Bluebell Purple 26厘米深底鑄鐵鍋 建議零售價 $4,058 限定價 $2,638

*Overover:同期會有Powder Pink、Powder Blue及Powder Purple心形及花形瓷器廚具(powder purple會係5月下旬推出)!

睇下灣仔新店!

LC_WanChai 66a

位於灣仔利東街的新店,有成2,000呎,分上下兩層,好有歐陸感覺呀!

LC_WanChai 40a

放滿LC,好似彩虹咁,好靚呀!

LC_WanChai 45a

2樓的Cooking Studio,有LC,當然少不了Miele啦~~

5位星級廚師教你煮餸!

LC為了新店,仲請了5位星級名廚強勢加盟,包括係Flavor-Works Cooking Studio創辦人及烹飪導師梁雅琳小姐(Hilda Leung),教你點整小朋友啱食嘅健康蔬果菜單,仲有潮流養生食療達人Yoko Tsang小姐,就教你快速又簡單的自製美顏健康食譜,係法國長大的著名飲食節目主持及廚師楊尚友先生(Christian Yang),則為大家教授正宗法國菜色,最令人期待的是蛇王芬第四代主理人吳翠寶(Gigi Ng)和主廚任錦松師傅,教大家馳名鴛鴦腸櫻花蝦大魚乾滑雞煲仔飯!

chefs.jpg

LC_WanChai 49a

蛇王芬的鴛鴦腸櫻花蝦大魚乾滑雞煲仔飯,睇先都想食呀 !

點先學到?

只要你係Le Creuset購滿HK$3,000或以上(單一發票),就可以免費參加普通烹飪班1次。普通烹飪班分為基礎班及中級兩種,顧客可以自由選擇課堂難度。而灣仔新店的全新Le Creuset Cooking Studio,仲加設新手體驗班,只需以HK$200報名參加新手體驗班1次,報名費仲可以全數換購Le Creuset產品。想參加星級導師的課堂,就可以HK$300參加,報名費用都可全數換購Le Creuset產品。新手體驗班與星級導師課堂於5月起開始接受報名。

Le Creuset灣仔專門店

地址:香港灣仔皇后大道東200號利東街地下G26號舖及一樓F26A號舖

電話:2790 1802

營業時間:星期一至日10:00am to 10:00pm

 

By Yamamami~~~~~~~

 

 

 

 

廣告

作者:

當不成YamaGirl也要當個Yamamami,愛大自然的媽媽,家有一大一小小魔怪,希望小朋友可以在大自然找到快樂童年。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s