發表於 KidsOthers

Happy Birthday To Minimum 2號:開開心心開派對

今天是Minimum2號的3歲生日,話咁快就大個女啦~要乖要聽話。

話說MissMum係上年認識了廿多個與Minimum 2號同年同月同日出生的小朋友,實在太有緣,所以大家會天天what’s app傾下計(當然係Mamas’ Talk 啦~)、定期聚下會,仲會每年開個生日會!

IMAG1875a
今年的蛋糕在美心訂製,外表很美麗,但內裡卻…太甜了~

今年的生日會在黃埔的Play House舉行,嘩,每個小朋友俾$180左右入場費,就可以任玩一日,波波池、小火車、充氣滑梯……小朋友未入場已瘋狂,仲要有多套公主裙、cosplay衫任借任換,等你四圍影下相咁啦~ Minimum 2號一向都被禁著公主裙,呢次「攞正牌」隨便著隨便換,實行瘋狂換,可惜她的個子實在太小了,只有Tinker Bell同另一套如僕人裙仔啱著,無得著Elsa & Anna裙仔了。

IMAG1805a IMAG1862a IMAG1766a

IMAG6992a
小朋友們玩「換衫」已非常高興,瘋狂玩玩玩。

媽媽們很有心,預早幾個月為大家安排地點、食物,還有,每年一度的巨型banner,上面齊集各個小朋友的照片及名字,今日仲製作了短片添~ 等大家有個美好的回憶。

IMAG1797a

Missmum今次都有出點力,上年為大家找來尿片與BB 防曬Lotion做禮物,今年就情商我的好友們,贊助Kiehl’s的小BearBear、Body Wash、Body Lotion與Lipbalm做禮物,個個小朋友見到bearbear都超興奮,仲已經成為「陪訓bearbear」;而另一個禮物就係Oral-B的小朋友電動牙刷,男仔有Cars,女仔有公主,嘩,就連不愛刷牙的小朋友都爭住要,Missmum之後收到朋友仔們刷牙的照片,媽媽們都說他們嚷著要刷牙仔呢~~~ 今次真係要多謝Oral-B,令到一眾小朋友都將本來認為是苦差的刷牙活動,變為一件大樂事了~~~~媽咪們還找來不少禮物,多謝大家的出心出力。

thanks Kiehl's!!!!!!!
thanks Kiehl’s!!!!!!!
thanks Oral-B
thanks Oral-B

IMAG1845a

要小朋友們一齊拍照,實在是10級難度,Minimum 2號果然是迷你「攝石人」,長期坐在有利位置,張張相都有她存在,哈哈哈!

IMAG1860a IMAG1858a

竟然有Hello Kitty與米奇三文治,很快便被小朋友掃光。

IMAG6966a

Minimum 2號扮Tinker Bell,她認為自己懂得飛飛飛,「我美嗎?」

15-09-20-15-38-45-115_decoa

還要多謝Uniqlo送來生日衫衫一套,媽媽也有一套,是母女裝,我靚嗎?

By Yamamami~~~

廣告

作者:

當不成YamaGirl也要當個Yamamami,愛大自然的媽媽,家有一大一小小魔怪,希望小朋友可以在大自然找到快樂童年。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s