發表於 Beauty

用足廿年 茶樹油長大了

Miss Mum 也年輕過,雖然現在已脫離青春期的暗瘡煩惱,但遇上月事、睡眠不足也不時喺面上爆一兩粒瘡,實在避無可避。

missmum 的護膚小秘密基本上廿年不變,就係The Body Shop的皇牌茶樹油,見暗瘡初起就點上患處,翌日暗瘡就會謝!萬試萬靈!但秘訣係見暗瘡初起即行動,若發炎後就只能收紓緩作用。

這支綠物係missmum 化妝袋常備item之一。今年係茶樹系列20週年,推出限量產品賀壽,missmum 當然要十卜!


由細用到大,具天然抗菌功效,可紓緩、改善及修復發炎皮膚。Jumbo 版茶樹油$149/20ml,加多10ml,更加㩒用。
同樣係限量加大版茶樹潔面啫喱$199/400ml,可預防暗瘡及控油。
  今日慶祝活動主角始終係茶樹油。
一覧茶樹油於這20年的里程碑 。

Since 1995,個人認為The body shop 這支茶樹皇牌同品牌icon,無人不曉。


活動中仲有幾個workshop, 包括手繩製作、手繪Henna 和砌蛋糕!missmum 樂在其中!

 最愛腰果花😌

BY msjoannewu

 

廣告

作者:

當不成YamaGirl也要當個Yamamami,愛大自然的媽媽,家有一大一小小魔怪,希望小朋友可以在大自然找到快樂童年。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s