發表於 Others

M嚟啦!

一直念念不忘曾經喺星加坡食過嘅Lady M,今日竟然比我有機會率先試食,我當然唔客氣啦!平日通常都係出席beauty event試新產品,呢類型嘅試食event 真係第一次,講到明唔客氣嘅我一口氣試食咗好幾款蛋糕,推介必試當中千層蛋糕,包括Signature Mille Crêpes原味千層蛋糕、Green Tea Mille Crêpes抹茶千層蛋糕,同埋期間限定嘅Citron Mille Crêpes檸檬千層蛋糕。

其實呢款千層蛋糕系列一共8款口味,香港店同New York店一樣,除咗招牌原味同綠茶味係長期供應外,其他都係以期間限定形式推出,今期就係檸檬味。每一個千層蛋糕都用咗超過 20 層自家製的班戟合成,質感軟熟嘅班戟加埋滑溜cream,難怪係鎮店之寶。不過提提你,班戟十分薄透,易散難share,所以呢……

識食一定係獨食。肥就肥啦…啦啦啦啦~~

Citron Mille Crêpes 檸檬千層蛋糕
期間限定:Citron Mille Crêpes 檸檬千層蛋糕
Green Tea Mille Crêpes 抹茶千層蛋糕
Green Tea Mille Crêpes 抹茶千層蛋糕
ady M 地址:尖沙咀海港城海運大廈二階 OT 215K 號舖電話:2873 2356 預訂蛋糕:致電海港城店或登入 www.ladymhk.com ,須3 日前預訂 (7 月 1 日起接受預訂)
Lady M
地址:尖沙咀海港城海運大廈二階 OT 215K 號舖電話:2873 2356
預訂蛋糕:致電海港城店或登入 http://www.ladymhk.com ,須3 日前預訂 (7 月 1 日起接受預訂)

 

BY msjoannewu

廣告

作者:

當不成YamaGirl也要當個Yamamami,愛大自然的媽媽,家有一大一小小魔怪,希望小朋友可以在大自然找到快樂童年。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s